Kraamzorg Saskia Zorgt

Kraamzorg aangepast aan de zorgbehoefte van het moment! 

Kraamzorg

En dan is de baby er…

En dan is het moment daar. Het eerste contact met je baby, de eerste geluidjes... Als kraamverzorgende zorg ik ervoor dat je ruim de tijd krijgt om aan elkaar te wennen. Het allerbelangrijkste is dat je ruime tijd kunt genieten van de eerste momenten met de baby. Na de bevalling blijft de kraamverzorgende nog enkele uren om jullie beide  te verzorgen, de kamer op te ruimen en te helpen met de eerste voeding. Bij bijzonderheden kan in overleg met de verloskundige besloten worden dat, wanneer het nodig is, zij langer blijft.   

In de kraamtijd houd de kraamverzorgende de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten. Zij legt dit vast in het zorgdossier dat voor de verloskundige overzicht geeft hoe het met jullie gaat. Na de kraamweek is dit dossier een naslagwerk voor jullie om te bewaren.

Bij de dagelijkse verzorging van een pasgeboren baby komt veel kijken. Zeker als het je eerste kindje is, is dat als ouder(s) even wennen. Er word uitgebreid vertelt over de verzorging van je baby. Maar ook veel informatie over alles rondom de baby word verteld. Ook verricht ik (licht) huishoudelijke werkzaamheden en besteed ik aandacht aan alle leden binnen jullie gezin. Tevens krijgt je uitstekende begeleiding bij de borstvoeding. Ook voor flesvoeding ben je aan het juiste adres. Je kunt er dus op vertrouwen dat je straks vol vertrouwen een toekomst opbouwt als nieuw gezin.

Binnen drie werkdagen na de geboorte moet je geboorteaangifte doen bij de Burgerlijke Stand van de gemeente waar je kindje is geboren. Vergeet niet je trouwboekje of de akte van erkenning mee te nemen. En ID of paspoort niet vergeten!

Meld je kindje aan bij je zorgverzekeraar.

Haal je geboortekaartjes op en verstuur ze.

En het allerbelangrijkste: geniet van je baby, de kraamtijd en je nieuwe leven als ouder(s).


E-mailen
Bellen
Map
Info