Kraamzorg Saskia Zorgt

Kraamzorg aangepast aan de zorgbehoefte van het moment! 

De aankomende bevalling

Vanaf week 35 regelen:

  • Breng je bed op hoogte van 85 cm (gemeten vanaf de grond tot de bovenkant van het matras). Bedverhogers kun je gratis bestellen en worden gratis thuisbezorgd via DUXXIE.nl
  • Regel eventueel opvang voor oudere kinderen en eventuele huisdieren als je (in het ziekenhuis) gaat bevallen.

Een spannend moment, nu gaat het gebeuren! Als de bevalling begint, waarschuw je eerst de verloskundige. Als je onder behandeling bent van een gynaecoloog, neemt je contact op met het ziekenhuis. Hierna is een rommelmelding aan de beurt. Zo kan ik mij voorbereiden en paraat staan om op het juiste moment naar u toe te komen.

Als je dat prettig vindt, kan ik al vanaf het begin van de bevalling bij je zijn, zodat je er niet alleen voorstaat. Deze ondersteuning wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar en je kunt zelf aangeven of je ervan gebruik wilt maken.  Als je er gebruik van wilt maken, kun je dit bij de verloskundige aangeven.

Het is belangrijk om jullie wensen en verwachtingen rondom de bevalling kenbaar te maken aan de mensen die deze bijzondere momenten samen met jullie beleven. Tijdens de intake gaan we hierover in gesprek. Misschien heb je wel een bevallingsplan geschreven?

Laatste voorbereidingen tijdens de bevalling
Als je thuis bevalt, kun je aan het begin van de bevalling alvast de ruimte waar je gaat bevallen wat warmer maken. Een temperatuur van 22 à 24 graden is het beste. Ook het wiegje mag je lekker voorverwarmen met kruiken. Leg ook alvast de spullen voor de bevalling klaar, zodat de verloskundige deze spullen straks binnen handbereik heeft. Zodra ik aanwezig ben zal ik hierbij helpen en/of overnemen. Tijdens de bevalling ondersteun ik jou en je partner en assisteer ik de verloskundige.

Bevalling in het ziekenhuis en kraamzorg thuis 

De verloskundige bepaalt op welk tijdstip je naar het ziekenhuis gaat voor de bevalling. Laat je even weten als je naar het ziekenhuis gaat.

Geef na een ziekenhuisbevalling direct de geboortegegevens aan mij door op 0649877032. Mag je snel naar huis dan gewoon bellen, anders is een whatsapp/bericht ook prima. Ook 's avonds en ’s nachts! 

Wanneer je weet dat je naar huis mag, dan geef je dit door aan Saskia Zorgt. Als je kan zorgen dat er iemand in jullie huis aanwezig is kan kraamzorg voor jullie thuis zijn alvast wat voorbereidingen treffen.


E-mailen
Bellen
Map
Info