Kraamzorg Saskia Zorgt

Kraamzorg aangepast aan de zorgbehoefte van het moment! 

Regelen in de 1e drie maanden

Hieronder staat een checklist voor de eerste drie maanden van je zwangerschap. Zo kun je op een overzichtelijke manier snel zien wat er allemaal moet gebeuren en worden geregeld in het begin van je zwangerschap.

Regelen in maand 1

• Trek handschoenen aan als je in de tuin aan het werk bent.

Informatie over de risico's tijdens de zwangerschap op het werk en beschermende maatregelen kan je nu aanvragen via www.erfelijkheid.nl of de Erfolijn: e-mail erfolijn@erfocentrum.nl of telefoon 0900-66 555 66 (kost 25 ct per minuut)

 Regelen in maand 2

Als je ongeveer 6 weken over tijd bent en alles verloopt verder normaal, is het tijd om een afspraak met de verloskundige te maken.

• Voorbereiding gesprek verloskundige

• Kinderopvang

Regelen in maand 3

Wettelijk gezien hoef je je werkgever pas drie maanden voor je uitgerekende bevallingsdatum te vertellen van je zwangerschap. Echter zal het wel eerder zichtbaar zijn voor hem of haar aangezien je buik behoorlijk in omvang zal zijn toegenomen.

Je werkgever kan dan namelijk tijdig met jou je werkzaamheden bekijken en eventueel verlichten gedurende je zwangerschap. Daarnaast kan hij tijdig op zoek gaan naar een vervanger tijdens jouw verlof.

Kraamzorg

Je kunt je het beste zo spoedig mogelijk inschrijven voor kraamzorg. Als klein bureau zit ik sneller vol. Je mag je al inschrijven vanaf je weet dat je zwanger bent. Schrijf je je in tussen de 12-16 weken dan is dat binnen de gestelde termijn. Zit ik vol dan zal ik samen met jullie op zoek gaan naar een oplossing. 

Verloskundige
Ben je op zoek naar een verloskundige bij jou in de buurt? Kijk dan even op de website www.deverloskundige.nl 

De verloskundige zal in principe gedurende de hele zwangerschap jouw begeleiding zijn. Ze helpt je de zwangerschap door te komen en houdt jou en je baby voortdurend onder controle. Ook geeft ze je adviezen, onder andere over voeding, leefstijl en een goede voorbereiding op de bevalling. Daarnaast is de verloskundige degene die de bevalling zal begeleiden.

Omdat je gedurende een langere periode met een verloskundige te maken krijgt, is het belangrijk dat je al vanaf het eerste bezoek op haar kunt vertrouwen. Kies daarom een verloskundige waar je een prettig gevoel bij hebt.

Meestal vindt het eerste bezoek aan de verloskundige plaats rond de achtste of tiende week van de zwangerschap. Het eerste gesprek staat vooral in het teken van kennismaken. Neem daarom bij voorkeur je partner mee. De verloskundige stelt in het intakegesprek allerlei vragen om jou beter te leren kennen en om je ‘medische profiel’ in kaart te brengen. Zo zal ze willen weten of er erfelijke ziektes in je familie voorkomen en er zal bloed bij je worden afgenomen. Al deze informatie wordt bijgehouden op jouw persoonlijke zwangerschapskaart. Wees altijd open en eerlijk, om zo je zwangerschap en de begeleiding door je verloskundige zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De meeste verloskundige praktijken beschikken over een echoapparaat. Helaas kun je hiermee tijdens het eerste bezoek aan de verloskundige nog niet het hartje van je baby horen kloppen. Dit kan pas vanaf de twaalfde week van de zwangerschap. Het kan ook zijn dat de verloskundige je voor de echo doorverwijst naar een echobureau of het ziekenhuis.

De verloskundige kan uitrekenen wanneer je naar verwachting zult bevallen. Hiervoor moet zij de datum van je laatste menstruatie weten. Is de uitgerekende datum niet precies te bepalen, bijvoorbeeld omdat je een onregelmatige menstruatiecyclus had? Laat dan rond de tiende week een termijnecho maken. De verloskundige rekent op basis daarvan uit wanneer je kindje verwacht wordt.

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen. Uit de urine wordt het hCG hormoon gewonnen. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die gebruikt worden bij vruchtbaarheids-behandelingen. Vanaf de zesde  week mag je meedoen met Moeders voor Moeders. Je staat urine af om andere vrouwen te helpen om zwanger te worden.
 
Dat heerlijke gevoel. Dat gun je elke vrouw. Ga voor meer informatie naar www.moedersvoormoeders.nl en lees hoe je jouw geluk kunt delen. Je kunt ook gratis bellen naar 0800-0228070. Aanmelden kan tot en met de 11e week van je zwangerschap. 


E-mailen
Bellen
Map
Info